Нови свидетелски показания по делото Семерджиев. При днешното заседание беше разпитана

...
Нови свидетелски показания по делото Семерджиев. При днешното заседание беше разпитана
Коментари Харесай

Делото Семерджиев: Жена потвърди, че е била в колата му по време на катастрофата


Нови свидетелски показания по делото „ Семерджиев ”. При днешното заседание беше разпитана една от свидетелките, които отбраната на Георги Семерджиев изиска. Според юристите на обвинения тя, дружно с друга жена, имала предпочитание да купи колата на обвинения и по тази причина провела тест драйв във съдбовната вечер. 

Разпитът на свидетелката Велина Аршинкова протече при закрити порти. Това изиска самата тя, с цел да не се изнасят данни от персоналния и интимния ѝ живот. След разпитването стана ясно, че обвиняването желае съдът да сезира районната прокуратура за лъжесвидетелстване. В съда беше призната и експертиза, съгласно която по три предмета от колата не е намерено никакво ДНК. Това беше нужно, с цел да се потвърди дали 37-годишният Семерджиев е карал джипа.

Адвокатът на околните на една от починалите дами показа пред NOVA, че Аршинкова признала, че по време на злополуката стояла на задната седалка. Другата жена, която не се е явила на нито едно от съвещанията, карала.

„ Свидетелката твърди, че се е возила на задната седалка на автомобила и че няма пострадвания по нея, с изключение на някакви охлузвания. На всички, в това число на съда, стана ясно, че тя лъже. Вероятно се дава финален опит да се докара още един човек, който да манипулира съда и да излъже. Защото още от първа инстанция, автотехническата експертиза е безапелационна - в случай че някой се е возил откъм гърба, то той няма да е жив ”, уточни юристът на майката на починалата Хариет Стефанович Пламен Димитров.

Припомняме, че Георги Семерджиев е обвиняем за гибелта на две млади дами при ръководство на автомобил със 166 километра в час, след приложимост на опиати и с подправена брошура.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР